Direct naar de inhoud van deze pagina

Tips voor vrijwilligers

Tip 1 Profiel aanmaken
Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk in de gemeente Alkmaar, Bergen of Langedijk? Zorg er dan voor dat organisaties jou weten te vinden door een profiel aan te maken op deze website. Hoe je dit moet doen, kun je lezen in de handleiding . Lukt het niet of heb je vragen? Neem dan gerust contact op met Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar.

Tips 2 Kennismaken
Wanneer je via Alkmaarvoorelkaar.nl in contact met elkaar bent gekomen is het verstandig een afspraak voor een kennismakingsgesprek te maken om te kijken of het klikt. Je kunt ook je wensen en eventuele afspraken omtrent (reiskosten)vergoeding bespreken.

Tip 3 Verwachtingen
Geef in het kennismakingsgesprek duidelijk aan wat men van jou kan verwachten. Maar ook wat jij van hen verwacht.

Tip 4 Beschikbaarheid
Geef in het eerste contact aan hoeveel uur per week je beschikbaar bent en voor welke periode. Op deze manier voorkom je verwarring.

Tip 5 Zorgvuldige communicatie
Wees zorgvuldig in je communicatie met hulpvragers. Zorg ervoor dat je mails van hulpvragers zo snel mogelijk beantwoordt, zodat de hulpvrager weet waar hij/zij aan toe is. Als je iets toezegt of een afspraak maakt, kom die dan na. Lukt het om een of andere reden niet, laat dit dan weten.

Tip 6 Houd ons op de hoogte
Ga je aan de slag bij een organisatie, laat het ons dan even weten. Ook als je aanbod niet meer geldt..

Heb je vragen? Neem contact met ons op. We helpen je graag verder.